top of page
ERVAAR ONZE PROFESSIONELE
BINDWEEFSEL MASSAGE
IN AMSTERDAM-OOST

Bindweefselmassage is een speciale massage techniek die verbeterend werkt op de huid, waardoor die weer gaat stralen. De massage verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Naar mate we ouder worden verminderd bij iedereen het collageen en elastine.  Het is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen.

Bindweefsel
Massage - Gezicht

Speciaal voor degenen die op zoek zijn naar een gezonde gloed en een natuurlijke lift van de verslapte huid. De behandeling begint met een zachte reiniging om je huid klaar te maken voor de massage. Vervolgens passen we de bindweefselmassage toe, een techniek die gericht is op het stimuleren van het bindweefsel in je huid. Deze massage heeft diverse voordelen, waaronder het verbeteren van de bloedcirculatie, het vervagen van rimpels en het verminderen van fijne lijntjes. Om de behandeling af te ronden, brengen we een hyaluronzuur serum aan om je huid optimaal te hydrateren en te voeden.

€ 30

VANAF

Bindweefsel
Massage - Lichaam

Of je nu op zoek bent naar stressvermindering, verlichting van spierpijn of gewoon geniet van een stevige massage, een bindweefselmassage is precies wat je nodig hebt! Deze diepgaande massagetechniek richt zich op het verfijnen van de huidtextuur, het stimuleren van de bloedcirculatie en het verminderen van stress. Door het stimuleren van het bindweefsel en de spieren kunnen verklevingen verminderd worden en kan de algehele huidconditie verbeterd worden.

€ 49

VANAF

ANTI-CELLULITE TREATMENT

4+1 GRATIS

WAAROM IS EEN BINDWEEFSEL MASSAGE EFFECTIEF?
bindweefsel massage - gezicht

BETERE DOORBLOEDING

Een bindweefselbehandeling werkt door de diepere lagen van het bindweefsel te stimuleren, wat resulteert in een verbeterde bloedcirculatie.

 

Deze verhoogde doorbloeding zorgt ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen (ook de voedingstoffen vanuit je gezichtsverzorging) gemakkelijker de cellen kunnen bereiken.

 

Dit bevordert niet alleen de algehele gezondheid van de huid, maar kan ook helpen bij het oplossen van bepaalde huidproblemen, zoals een doffe teint.

VEELGESTELDE VRAGEN

Vanaf welke leeftijd is een bindweefsel massage geschikt? Een bindweefselmassage kan geschikt zijn voor verschillende leeftijden. In de vroege volwassenheid kan het de huidtextuur behouden, terwijl het in de middelbare en late volwassenheid kan helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en huidverslapping. Toch is individuele gezondheid en behoefte belangrijk. Overleg met onze ervaren masseurs voor advies op maat. Je kunt ons mailen naar info@manonwillemina.com

Wat doet een bindweefsel massage voor mijn huid? Een bindweefselmassage heeft verschillende positieve effecten op de huid, dankzij de gerichte stimulatie van het dieper gelegen bindweefsel en de onderliggende spieren. Hier zijn enkele van de voordelen die een bindweefselmassage voor je huid kan hebben: Verbeterde doorbloeding: Bindweefselmassage stimuleert de bloedcirculatie in de huid en onderliggende weefsels. Dit verhoogt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen, wat kan leiden tot een gezondere en stralende huid. Collageenproductie: Door de massagebewegingen worden fibroblasten gestimuleerd om collageen aan te maken. Collageen is een essentieel eiwit dat de huid stevigheid en elasticiteit geeft. Hierdoor kan de huid er steviger en jonger uitzien, terwijl fijne lijntjes en rimpels verminderen. Verhoogde elasticiteit: De massage kan de elasticiteit van de huid verbeteren door de stimulatie van elastinevezels, wat kan helpen bij het verminderen van huidverslapping. Vermindering van verklevingen: Bindweefselmassage richt zich op het losmaken van verklevingen in het bindweefsel. Dit kan de bewegingsvrijheid van spieren en weefsels herstellen, wat gunstig is voor de algehele flexibiliteit en houding. Lymfedrainage: De massagetechnieken kunnen de lymfedrainage verbeteren, waardoor gifstoffen en vocht efficiënter uit het lichaam worden afgevoerd. Dit kan helpen bij het verminderen van zwellingen en het creëren van een gladdere huid. Stressvermindering: Een bindweefselmassage stimuleert het parasympathische zenuwstelsel, wat resulteert in diepe ontspanning. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op de geest, maar kan ook de spanning in het lichaam verminderen. Algemene huidgezondheid: Bindweefselmassage kan de algehele gezondheid van de huid verbeteren door het balanceren van oliën, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde celvernieuwing. Verbeterde huidtextuur: Door de combinatie van collageenproductie en verbeterde doorbloeding kan de huidtextuur merkbaar gladder en egaler worden. Kortom, een bindweefselmassage kan je huid verjongen, steviger maken en een gezonde, stralende uitstraling bevorderen. Het uiteindelijke resultaat kan variëren afhankelijk van je huidtype, leeftijd en de regelmaat van de behandelingen.

Hoe vaak moet ik een bindweefselmassage herhalen? De bindweefselmassage is specifiek ontworpen om verklevingen en vochtophopingen in de huid los te masseren. Als je nieuw bent met deze behandeling, is het normaal dat je in het begin een paar sessies nodig hebt om de resultaten te zien. Over het algemeen wordt aangeraden om een kuur van 3 tot 6 behandelingen te volgen, met tussenpozen van een week, om optimaal profijt te hebben van de behandeling. Om de behaalde resultaten te behouden, raden we aan om de behandeling 3 tot 4 keer per jaar te herhalen. Of je nu kiest voor een individuele bindweefselmassage of deze toevoegt aan je reguliere gezichtsbehandeling.

Is een bindweefsel massage pijnlijk? Een bindweefselmassage kan soms als ongemakkelijk of licht pijnlijk worden ervaren, vooral op plekken waar zich verklevingen, spanningen of knopen bevinden. Dit komt doordat de massage gericht is op dieper gelegen weefsels en bindweefsel, wat gevoeliger kan zijn dan oppervlakkige massages. De mate van ongemak varieert echter sterk van persoon tot persoon en is afhankelijk van factoren zoals je persoonlijke pijndrempel, huidgevoeligheid en de mate van spanning in je spieren en bindweefsel. Terwijl sommigen de massage ervaren als een diepgaande en verlichtende druk, kunnen anderen het als iets pijnlijker ervaren.

Wanneer beter geen bindweefsel massage? Hier zijn enkele gevallen waarin je voorzichtig moet zijn of een bindweefselmassage moet vermijden: - Rosacea, ook wel 'couperose': Overleg met een arts voordat je deze massage overweegd, het kan de couperose verergeren. - Actieve huidinfecties: Bij aanwezigheid van actieve huidinfecties, zoals schimmelinfecties, bacteriële infecties of virale huiduitslag, is het verstandig om een bindweefselmassage uit te stellen. De massage kan de infectie verspreiden of verergeren. - Open wonden of snijwonden: Als je open wonden, snijwonden of schaafwonden hebt, kan een bindweefselmassage het genezingsproces verstoren en het risico op infecties vergroten. - Slechte algemene gezondheid: Als je lijdt aan ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartproblemen, bloedstollingsstoornissen, ernstige hypertensie of andere aandoeningen, is het verstandig om eerst met een arts te overleggen voordat je een bindweefselmassage overweegt. - Zwangerschap: Hoewel sommige zwangere vrouwen baat kunnen hebben bij massage, is voorzichtigheid geboden bij bindweefselmassage, vooral tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Overleg altijd met je verloskundige of arts voordat je een massage plant tijdens de zwangerschap. - Kanker of recente kankerbehandelingen: Als je kanker hebt (gehad) of recent chemotherapie, bestraling of andere behandelingen hebt ondergaan, moet je eerst met je behandelend arts overleggen voordat je een massage overweegt. - Medicatiegebruik: Sommige medicijnen, zoals anticoagulantia (bloedverdunners), kunnen het risico op blauwe plekken verhogen. Bespreek je medicijngebruik met de massagetherapeut voordat je een behandeling ondergaat. - Extreme gevoeligheid voor pijn: Als je erg gevoelig bent voor pijn, kan een bindweefselmassage oncomfortabel of pijnlijk zijn. Het is belangrijk om je grenzen aan te geven en eventueel te kiezen voor een mildere massagetechniek. Overleg met onze masseurs wanneer je medicatie gebruikt.

Hoe kom ik erachter dat ik een bindweefsel massage nodig heb? - Ongelijkmatige roodheid in het gezicht na een workout - Kwetsbare huid - Onderhuidse ontstekingen - Ophoping van vocht en afvalstoffen - Mogelijk verandering van hormoon afgifte - Verslapping van de huid - Doffe, grauw teint - Verminderende opname van producten.

Acupressuur nekmassage

HUIDVERZORGING VOOR THUIS

bottom of page