top of page

ONTDEK ONZE FRUITZUREN EN BIO PEELINGS

Ben je op zoek naar een natuurlijke en effectieve manier om je huid te vernieuwen en te laten stralen? Dan zijn onze fruitzuren en biopeelings precies wat je nodig hebt! Bij Manon Willemina geloven we in de kracht van de natuur om je huid op milde wijze te verjongen en te revitaliseren, zonder agressieve chemicaliën.

BIO PEEL
(HERBAL PEEL)

Een Bio Peel is een biologische kruidenpeeling waarbij een mix van gedroogde kruiden, zeewier, algen en/ of plant- en fruit extracten op de huid aangebracht wordt. Deze extracten zetten de huid aan zich opnieuw te vormen van binnenuit, met een zichtbaar resultaat. Iedere peeling heeft hierbij zijn eigen werking en behandelt specifieke indicaties. In tegenstelling tot de fruitzuren peeling, kan de kruidenpeeling het hele jaar door uitgevoerd worden. Dit is mogelijk, omdat de peeling van binnenuit werkt en niet van buitenaf. ​ Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. Dat de huid zo glad en zacht aanvoelt komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen.

€ 81,50

FRUITZUREN PEELING (CHEMICAL PEEL)

Fruitzuren peelings (worden ook wel chemische peelings genoemd vanwege de reactie die ze uitlokken in je huidcellen), kun je onderverdelen in drie soorten; AHA & PHA (wateroplosbare zuren) en BHA (vetoplosbare zuren).  Onder de AHA zuren (Alpha Hydroxy Acids) vallen Glycolzuur, melkzuur, appelzuur, wijnsteenzuur, citroenzuur en amandelzuur.  Een AHA fruitzuurpeeling weekt als het ware de dode huidcellen los. Dit geeft als resultaat dat de dode huidcellen makkelijker en sneller afschilferen. (oftewel 'peelen'). De huid wordt zichtbaar gladder, voller en meer effen van teint. Het stimuleert tevens om nieuw collageen aan te maken. Onder dit kopje vallen ook de PHA zuren (Poly Hydroxy Acids) en zijn een zusje van de AHA's. Ze hebben hetzelfde effect, maar dan in een mildere vorm. Dat komt doordat ze een andere moleculaire structuur hebben. Hier vallen onder; gluconolacton, galactose en lactobionzuur. Wij gebruiken deze PHA zuren niet in de salon. Onder de BHA zuren (Beta Hydroxy Acids) valt salicylzuur, betaïne salicylaat, schietwilg en wilgenbast extract. Goed voor een vette of acne-huid. Ze werken namelijk ontstekingsremmend en anti-bacterieel, vanwege deze reden ook een goede behandeling tegen rosacea. Deze olie-oplosbare zuren reinigen diep in de poriën en lossen het talg op.

€ 81,50

COMBINATIE FRUIT-ZUREN & BIO PEEL

Door deze twee krachtige behandelingen te combineren, kunnen we synergetische effecten bereiken en de voordelen voor je huid maximaliseren. Of je nu op zoek bent naar algemene huidverjonging, het verminderen van pigmentvlekken of het behandelen van acnelittekens, onze peelingcombinatie wordt op maat gemaakt om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Onze specialisten zijn getraind om met zorg en expertise te bepalen welke combinatie van Fruitzuren Peeling en Bio Peeling het meest geschikt is voor jouw huid.

€ 94

ONZE PEELINGS

bio peel - herbal powder

Bio Peel - Herbal Powder

Mix van kruiden, zeewier, algen en/of plant- en fruit extracten op de huid aangebracht worden. 

Deze extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen

Ideaal voor de verslapte huid, een huid die met onzuiverheden te maken heeft gehad, 

donkere huid, acne, zwanger/borstvoeding.

Beste tijd: hele jaar door.

GRATIS 
CONSULT

PERSOONLIJK BEHANDELPLAN

Ontdek jouw perfecte huidverzorging met ons 'Personal Treatment Plan' programma!

Gratis 30 minuten intake, reiniging, op maat gemaakt behandelplan, Goodiebag met testers.

Maak nu een afspraak voor stralende huid!

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kies ik tussen een fruitzuurpeeling en een biopeeling? Je zou in eerste instantie kunnen kijken naar de tijd van het jaar. Fruitzuur (AHA) peelings zijn beschikbaar tijdens de wintermaanden, terwijl Fruitzuur (BHA) peelings en Biopeelings het hele jaar door kunnen worden gekozen. Op onze website vind je informatie over de verschillende effecten van onze peelings. Dit kan je helpen bij het maken van je keuze. Maak je geen zorgen dat je de verkeerde keuze maakt, tijdens de afspraak zullen we samen met jou bekijken welke peeling het meest geschikt is voor jouw huid. Als je vooraf advies wilt, kun je een gratis consult plannen.

Ik heb last van rosacea, acne, eczeem of een andere huidaandoening. Kan ik ook een peeling doen? We willen ervoor zorgen dat onze behandelingen veilig en effectief zijn voor al onze klanten, inclusief degenen met specifieke huidaandoeningen zoals rosacea, acne, eczeem of andere huidproblemen. Als je last hebt van een huidaandoening, raden we je aan om een consultatie te plannen voordat je een peeling ondergaat. Onze ervaren huidspecialisten zullen je huid zorgvuldig beoordelen en bespreken welke behandeling het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Wat kan ik verwachten en hebben jullie nog speciaal advies voor na de behandeling? Fruitzuren peeling: Je kunt een warm of branderig gevoel ervaren. Dit komt meestal alleen voor wanneer we een hoger percentage aanbrengen. Gelukkig is dit tijdelijk en de meesten vinden het prima te doen. De peel zit maar enkele minuten op de huid. We hebben een waaier liggen dit brengt wel wat verkoeling. We zien naderhand meestal een roze gloed, soms (lichte) roodheid en de huid kan licht trekkerig en droog aanvoelen. In de meeste gevallen zul je direct na de eerste behandeling al enige verbeteringen zien in de structuur en het uiterlijk van je huid. Hoe hoger het percentage, hoe intenser de behandeling zal zijn. Biopeeling: De biopeeling die wij gebruiken voelt zacht op de huid. Alleen de pumpkin peel kan een beetje prikkend zijn. Je kunt na de behandeling een licht gevoelig, trekkerig en droog gevoel hebben, soms een licht prikkelende sensatie na aanraking. Maar bovenal voelt de huid super zacht en glad aan. De huid kan, door de stimulatie van de doorbloeding, de eerste 12 tot 24 uur roder worden en licht gaan schilferen (dit laatste is niet bij iedereen het geval). Maar goed, plan dus liever niet je spannende date direct na je behandeling

Hoe vaak raden jullie een peeling behandeling te herhalen? Over het algemeen is het goed om ongeveer elke vier tot zes weken een chemische peeling te overwegen. Sommige peeling behandelingen, zoals diegene die helpen bij acné, kunnen zelfs elke twee weken gedaan worden totdat je de resultaten ziet die je wilt. Het belangrijkste is om te onthouden dat het type peeling en hoe vaak je het doet afhangt van hoe gezond je huid is en welke problemen je wilt aanpakken. Dus, jouw huid bepaalt wat het beste voor haar is!

Kan ik gaan vervellen na een fruitzuurpeeling of biopeeling? Onze peelings worden ingedeeld in lichte, gemiddelde en zware varianten, waarbij de eerste twee het meest gangbaar zijn. Deze resulteren doorgaans niet in huidvervelling. Zelfs bij de zwaardere peelings, die zelden worden toegepast, is de kans op vervelling minimaal. Bovendien bevatten onze peelings geen waterstofperoxide, wat vaak verantwoordelijk is voor vervelling van de huid.

Kan ik een peeling ondergaan als ik zwanger ben of borstvoeding geef? Hoewel zwangerschap en borstvoeding niet in alle gevallen een contra-indicatie vormen, raden we niet per se aan om een peeling te laten doen tijdens deze periodes. De veranderde hormoonhuishouding kan namelijk leiden tot onverwachte reacties van de huid. De gevoeligheid van de huid voor reacties kan toenemen, waardoor je mogelijk eerder last krijgt van allergische reacties. We raden eerder aan te gaan voor een dieptereiniging zoals de 'Le grand classique', de 'Hydralessence' of de 'Sensitive'. Waarom vraag je je af? Bepaalde zuren, zoals salicylzuur en retinol (vitamine A), kunnen in de bloedbaan terechtkomen en zo ook bij de baby. Deze zuren worden vaak toegepast in huidverzorgingsproducten, zelfs tijdens de zwangerschap. Dit is de reden waarom bepaalde fruitzuurpeelings mogelijk niet geschikt zijn. Dit betekent echter niet dat alle fruitzuurpeelings ongeschikt zijn. Lactic acid (melkzuur) fruitzuur is bijvoorbeeld wel geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Voor meer informatie en advies nodigen we je graag uit voor een gratis consult behandeling. Of stuur ons een mailtje info@manonwillemina.com

Behandeling bio peeling

BEFORE/AFTER

AFTERCARE

bottom of page