top of page

MICRONEEDLING (DERMAPEN)

Intensieve Anti-Aging behandeling voor collageen-aanmaak en huidverbetering.

Werkt enorm effectief bij Collageen-aanmaak, littekenbehandeling, hyperpigmentatie, huidverbetering.

Microneedling, ook wel bekend onder de naam Mesotherapie,

is een effectieve behandeling voor de meer hardnekkige huidproblemen. 

Microneedling (Dermapen) - Gezicht

Ervaar je huidproblemen, zoals littekens, rimpels, vlekjes, verslapping of vergrote poriën? Misschien is microneedling wel de oplossing voor jou. Met behulp van de Dermapen voeren we deze speciale behandeling uit, die je huid stimuleert om zichzelf te herstellen. Het resultaat? Een sterkere huid, minder oneffenheden en een verbeterde textuur.

€ 92

Combinatie 
Needling + Peeling

Het combineren van microneedling met een peeling kan fantastisch zijn omdat beide behandelingen complementaire effecten hebben en elkaar kunnen versterken. Hier zijn enkele redenen waarom deze combinatie gunstig kan zijn: Diepere huidverjonging: Microneedling en peelings richten zich beide op huidverjonging, maar op verschillende manieren. Microneedling maakt gebruik van fijne naaldjes om kleine microkanaaltjes in de huid te creëren, wat de natuurlijke collageenproductie stimuleert. Peelings werken door exfoliatie van de bovenste huidlaag, waardoor nieuwe, gezondere huidcellen worden onthuld. Samen kunnen ze een diepere en meer uitgebreide huidverjonging bevorderen. Verbeterde huidtextuur: Microneedling en peelings kunnen beide helpen bij het verbeteren van de huidtextuur door het verminderen van littekens, fijne lijntjes, rimpels en ongelijkmatige teint. Door ze te combineren, kun je mogelijk snellere en opvallendere resultaten behalen. Synergetische resultaten: Microneedling maakt de huid tijdelijk gevoeliger voor opname van producten. Door een peeling na microneedling toe te passen, kunnen de actieve ingrediënten van de peeling dieper in de huid doordringen en effectiever werken. Verhoogde productopname: Na microneedling zijn de microkanaaltjes in de huid tijdelijk geopend. Dit creëert een gelegenheid om voedende serums en andere producten dieper in de huid te laten doordringen, waardoor de voordelen van de peeling worden gemaximaliseerd. Optimalisatie van behandelingssessies: Als je beperkte tijd hebt voor meerdere behandelingssessies, kan het combineren van microneedling en een peeling in één sessie gunstig zijn om meerdere huidproblemen aan te pakken. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle huidtypes en huidaandoeningen geschikt zijn voor deze gecombineerde behandeling. Overleg met onze schoonheidsspecialisten. Je kunt altijd langskomen voor een gratis consult.

€ 115

HOE WERKT MICRONEEDLING?

voorbeeld huid - microneedling prodecure

Microneedling-procedure

Onze microneedling behandeling wordt uitgevoerd met behulp van de Dermapen. Deze pen heeft micronaaldjes met dieptes variërend van 0,5 tot 2 mm, afhankelijk van je huidbehoeften en -conditie. Deze naaldjes creëren minuscuul kleine kanalen in de huid die onzichtbaar zijn voor het blote oog.

Daarnaast kunnen we diverse problemen aanpakken, zoals het verminderen van melanocytenclusters (pigmentvlekken), het verkleinen van vergrote poriën, het verzachten van fijne lijntjes, maar ook het behandelen van diepere rimpels en zelfs littekens.

GRATIS 
CONSULT

PERSOONLIJK BEHANDELPLAN

Ontdek jouw perfecte huidverzorging met ons 'Personal Treatment Plan' programma!

Gratis 30 minuten intake, reiniging, op maat gemaakt behandelplan, Goodiebag met testers.

Maak nu een afspraak voor stralende huid!

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer resultaat na microneedling behandeling? De zichtbare resultaten van microneedling ontwikkelen zich geleidelijk na verloop van tijd en kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het doel van de behandeling, de ernst van de huidproblemen en het aantal behandelingen dat je hebt ondergaan. In het algemeen kunnen de eerste resultaten na microneedling na ongeveer een week beginnen te verschijnen. Dit kunnen verbeteringen zijn in huidtextuur, gladheid en teint. Naarmate de weken verstrijken, kunnen de resultaten zich verder ontwikkelen: 2-4 weken: Na meerdere weken kunnen de verbeteringen in huidtextuur, verkleining van poriën en fijne lijntjes beginnen op te vallen. De huid kan er stralender en gladder uitzien. 6-8 weken: Na ongeveer twee maanden kunnen diepere effecten, zoals vermindering van littekens en pigmentatie, geleidelijk merkbaar worden. Langer termijn: De collageen- en elastineproductie blijven zich in de maanden na de behandeling voortzetten. Dit betekent dat de huid gedurende enkele maanden na de behandeling blijft verbeteren en verjongen.

Hoe ziet mijn huid eruit na microneedling? Direct na een microneedling behandeling kan je huid er rood en enigszins geïrriteerd uitzien, vergelijkbaar met een lichte zonnebrand. Dit is een normale reactie van de huid op de microkanaaltjes die tijdens de behandeling zijn gemaakt. Deze roodheid en gevoeligheid kunnen enkele uren tot een dag aanhouden. Naarmate de tijd verstrijkt na de behandeling, kunnen de onmiddellijke effecten van roodheid en irritatie verminderen. Hier zijn enkele mogelijke fasen van hoe je huid eruit kan zien na een microneedling behandeling Direct na de behandeling: Je huid kan rood en enigszins opgezwollen zijn. Het kan ook warm aanvoelen en een licht prikkelend gevoel hebben. Eerste paar dagen: De roodheid kan afnemen, maar de huid kan er mogelijk nog gevoelig of strak aanvoelen. Kleine puntjes of stippen van bloed, bekend als "puntbloedingen", kunnen zichtbaar zijn op de huid, vooral als er diepere naaldlengtes zijn gebruikt. Na 3-5 dagen: De meeste roodheid en gevoeligheid moeten zijn afgenomen. De huid kan wat droger aanvoelen en lichte schilfering vertonen, vergelijkbaar met een milde peeling. Na 1-2 weken: De huid begint te herstellen en te regenereren. Je zou een verbetering in huidtextuur en -teint moeten opmerken. Eventuele huidproblemen zoals fijne lijntjes, littekens of pigmentatie kunnen geleidelijk beginnen te vervagen. Na enkele weken tot maanden: Het collageen en elastine in de huid worden geleidelijk opgebouwd, wat kan leiden tot een verbetering van de algehele huidstructuur, stevigheid en jeugdige uitstraling. Het is belangrijk om geduldig te zijn en goede nazorginstructies op te volgen om de genezing en het herstel van je huid te bevorderen. Het dragen van een breedspectrum zonnebrandcrème en het vermijden van intense zonblootstelling is van essentieel belang om je huid te beschermen na microneedling.

Hoeveel behandelingen microneedling nodig? Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van het specifieke huidprobleem en het gewenste resultaat. Voor optimale resultaten wordt meestal een reeks van 3 tot 6 behandelingen aanbevolen, met tussenpozen van 4 tot 6 weken. Het is belangrijk om geduldig te zijn en realistische verwachtingen te hebben, omdat de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft om zichtbare effecten te tonen. Bespreek de verwachte resultaten en de aanbevolen behandelingsreeks met onze gespecialiseerde schoonheidsspecialisten

Is microneedling pijnlijk? Microneedling kan enig ongemak veroorzaken, maar de mate van pijn varieert van persoon tot persoon en hangt af van factoren zoals je pijngevoeligheid, de gebruikte naaldlengte en het behandelde gebied. Over het algemeen wordt microneedling echter als goed verdraagbaar beschouwd en wordt het vaak beschreven als een lichte tot matige tinteling, prikkelend gevoel of een lichte schraap.

Met welke voor- en nazorg kan ik rekening houden met de microneedling behandeling? Voor- en nazorg zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je microneedling behandeling effectief en veilig verloopt, en dat je huid goed kan herstellen. Voorzorgsmaatregelen vóór microneedling: Overleg en consultatie: Plan een gratis consult in voordat je een microneedling behandeling ondergaat. Bespreek je huidtype, gezondheidsgeschiedenis en eventuele huidproblemen. Vermijd blootstelling aan de zon: Vermijd zonnebrand en intense zonblootstelling gedurende minstens een week vóór de behandeling. Een onbeschermde huid kan gevoeliger zijn voor de behandeling. Stop met bepaalde huidproducten: Stop minstens 2-3 dagen vóór de behandeling met het gebruik van producten die de huid kunnen irriteren, zoals retinoïden, AHA's (alfahydroxyzuren) en BHA's (betahydroxyzuur). Vermijd invasieve behandelingen: Stop met andere invasieve behandelingen, zoals laserbehandelingen, enkele weken vóór en na de microneedling behandeling. Nazorg na microneedling: Vermijd zonlicht: Direct na de behandeling moet je zonblootstelling vermijden en een breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 dragen als je naar buiten gaat. Dit helpt huidbeschadiging te voorkomen. Niet aanraken of wrijven: Raak de behandelde huid niet aan en vermijd wrijven gedurende minstens 24 uur na de behandeling om het risico op infectie en irritatie te verminderen. Vermijd make-up: Vermijd het aanbrengen van make-up direct na de behandeling, om de huid de kans te geven te ademen en te herstellen. Hydrateer en kalmeer: Gebruik na 24 uur een milde, hydraterende crème om de huid te kalmeren en te hydrateren. Vermijd actieve ingrediënten: Vermijd 2-3 dagen na de behandeling producten met actieve ingrediënten zoals retinoïden, AHA's en BHA's om overmatige irritatie te voorkomen. Vermijd intense fysieke activiteit: Vermijd intensieve fysieke activiteit die kan leiden tot overmatig zweten en wrijven op de behandelde huid gedurende de eerste paar dagen na de behandeling.

microneedling behandeling

BEFORE/AFTER

THAT'S WHAT
SHE SAID

Lisanne, Treatwell

""Ik kom al langer in de salon voor het waxen, maar heb nu de microneedling uitgeprobeerd. Ik ben zo verrast door de resultaten! Mijn huid voelt gladder aan, en mijn fijne lijntjes lijken ook minder. De behandeling zelf was comfortabel (had veel erger verwacht). Ik heb gelijk de volgende afspraak ingepland!""

AFTERCARE

bottom of page