top of page
person holding plastic jar with wax

WAXING
IS NOT
FOR PUSSIES

Bij Manon Willemina begrijpen we dat jouw comfort en vertrouwen van het grootste belang zijn. Of je nu zoekt naar professionele waxbehandelingen voor het hele lichaam of hulp nodig hebt bij ingegroeide haren, we helpen je graag uit de brand!

Bij ons draait alles om duidelijke communicatie en heldere verwachtingen. We willen dat je je op je gemak voelt en precies weet wat je kunt verwachten. Ons toegewijde team streeft naar goede hygiëne en een gezellige, persoonlijke aanpak. We creëren een omgeving waarin je je kunt ontspannen en jezelf kunt zijn. We geloven in het leveren van hoogwaardige diensten die niet alleen zorgen voor effectieve resultaten, maar ook bijdragen aan jouw algehele welzijn.

FULL BODY WAXING

Laat ons je van top tot teen ontharen met onze uitgebreide waxing-service! Onze deskundige waxspecialisten zijn niet alleen bedreven in het nauwkeurig waxen, maar ook in het bieden van geruststelling, open gesprekken over verwachtingen en deskundig advies over bijvoorbeeld ingegroeide haren. Bij ons ben je verzekerd van heldere en vriendelijke communicatie, precisie en uitmuntende hygiëne. Je bent bij ons in de beste handen!

INTIEME VERZORGING

gif cat spa.gif

Op zoek naar extra verzorging voor je intieme zone? Misschien heb je last van rode vlekken, ingegroeide haren, of oude littekens en pigmentvlekken? Bij ons bieden we verschillende aftercare behandelingen aan, waaronder de Vajacial.

 

De behandelingen zijn er om de huid van je schaamstreek te verbeteren en te kalmeren. 

JUNIOR OR
SENIOR WAXER?

DUIDELIJKE VERWACHTINGEN

Als waxspecialisten net bij ons beginnen, starten ze als junior waxer. Op deze manier kunnen ze rustig wennen aan de ruimte, de klanten en onze waxmethoden. Voor de junior waxer betaal je wat minder en de waxers hebben wat langer te tijd voor de behandeling.  Heb je speciale verzoeken, ooit een trauma opgelopen of ben je gewoon enorm zenuwachtig? Maak dan je afspraak met een senior waxer.

HET VERSCHIL TUSSEN BIKINILIJN/G-STRING/BRAZILIAN WAX
Afbeelding van hoe een full brazilian wax eruit ziet

Full brazilian wax

De FULL BRAZILIAN omvat alles vanaf de bovenkant, tot aan de schaamlippen, tot aan de lijn van de billen.

Al het haar kan verwijderd worden, of er kan een driehoek, streep of andere gewenste vorm bovenaan overgelaten worden.

De lijn van haar onder de navel - the treasure line 😜 - valt ook onder deze behandeling.

VEELGESTELDE VRAGEN

Welke wax gebruiken jullie voor de Brazilian wax? Bij onze Brazilian wax behandelingen maken we voornamelijk gebruik van harde wax, ook wel filmwax genoemd. Deze wax hecht zich alleen aan de haartjes en niet aan de huid, waardoor je huid zo min mogelijk belast wordt en de procedure minder pijnlijk is.

Is jullie wax geschikt voor mijn gevoelige huid? Absoluut, we bieden een speciale synthetische wax aan die specifiek geschikt is voor gevoelige huidtypes. Deze wax heeft een lager smeltpunt, waardoor de applicatie minder warm aanvoelt en de kans op irritatie aanzienlijk wordt verminderd.

Kan ik waxen wanneer zwanger en wanneer kan ik weer waxen na de bevalling? Kan ik Waxen tijdens de zwangerschap vormt geen enkel probleem. We passen de positie van het bed en de waxhouding volledig aan op jouw lichaam en behoeften. Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken dat de druk van de waxprocedure enige invloed heeft op de baby – een plotselinge "uitvlucht" is nog nooit voorgekomen, haha! Het is echter mogelijk dat je huid iets gevoeliger is dan normaal vanwege de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, en dat je wat meer vatbaar bent voor huidirritaties. Na de bevalling ben je van harte welkom om direct weer langs te komen voor een waxsessie. Indien nodig kunnen we voorzichtig omgaan met eventuele gevoelige of nog helende gebieden. Het belangrijkste is dat jij je weer op je gemak voelt voordat je besluit om langs te komen voor een waxafspraak.

Wanneer kan ik het beste komen waxen? Hier zijn enkele richtlijnen voor verschillende situaties: Na het scheren: Als je normaal gesproken scheert en je wilt overstappen op waxen, is het raadzaam om te wachten tot je haartjes voldoende zijn gegroeid. Voor een effectieve waxbehandeling moeten de haartjes meestal een lengte hebben van ongeveer 0,5 tot 1 centimeter, zodat de wax zich goed kan hechten en de haartjes effectief kan verwijderen. Dit duurt doorgaans ongeveer 1,5 tot 2 weken. Voor de vakantie: Indien je binnenkort op vakantie gaat en overweegt om te waxen, is het aan te raden om dit enkele keren te doen voordat je vertrekt. Op deze manier krijgen de haren de kans om in dezelfde groeifase te komen, wat resulteert in een optimaal resultaat. Als dit niet haalbaar is, wacht dan in ieder geval 2 tot 3 weken na het scheren, zodat de meeste haren goed mee kunnen worden verwijderd. Je kunt de afspraak voor het waxen 1 tot 5 dagen voor je vakantie plannen. Onderhoud: Om je huid glad en haarvrij te houden, is regelmatig waxen aan te raden. De frequentie van waxen hangt af van de snelheid van je haargroei, maar doorgaans wordt aanbevolen om dit elke 3 tot 4 weken te doen. Dit kan variëren afhankelijk van het behandelde gebied en je persoonlijke haargroeisnelheid. Het is belangrijk om te beseffen dat iedere persoon anders is, dus het kan nuttig zijn om te experimenteren en te ontdekken wat het beste werkt voor jouw lichaam en persoonlijke voorkeuren. Onze waxspecialisten staan klaar om met je mee te denken!

Waarom waxen en niet scheren? Waxen verwijdert haar vanaf de wortel, wat resulteert in een langduriger gladheid en minder vaak herhalen. Na verloop van tijd kan waxen leiden tot dunner en fijner teruggroeiend haar. Waxen veroorzaakt over het algemeen minder huidirritatie, ingegroeide haartjes en stoppels dan scheren. Het gelijktijdig verwijderen van haar bij waxen zorgt voor een gelijkmatiger resultaat. Je bent er niet elke dag mee bezig! Kan handig zijn voor de drukke schema's

Wat doe ik tegen ingegroeide haren? Met het waxen halen we de haar volledig onder de huid vandaan. Het kan gebeuren dat de haren tijdens het terug groeien, achter de huid blijven steken. De talgproductie of -klier wordt dan geblokkeerd, waardoor je lichaam er een ontstekingsreactie op kan geven, met dat (pijnlijke) rode bultje als gevolg. Ons eerste advies is altijd om regelmatig te scrubben (2/3 keer per week), met een milde scrub voor het gezicht en intieme delen en een wat stevigere scrub voor de rest het lichaam. Ook is het goed om creme/olie te gebruiken die antibacterieel en ontstekingsremmend werkt. Kan ik ingegroeide haartjes los scrubben? Nee! Dit is een veel gemaakte fout helaas. Wanneer je dit doet, dus te hard scrubt, dan maak je daarmee ook de huid stuk. Hier komen dan kleine korstjes op waar de haren helemaal niet meer doorheen kunnen prikken. Met meer ingegroeide haren als gevolg. Voorkomen is beter dan genezen! We bieden ook speciale behandelingen aan zoals de vajacial en de hydro jelly masks. Vraag ons gerust om advies!

Woman armpit getting waxed

AFTER WAX CARE

bottom of page